Kursus i elsikkerhed for medarbejdere uden elfaglig baggrund
‘Arbejd sikkert med El’ er et kursus, som giver en grundlæggende forståelse for elsikkerhed. Kurset er for teknikere, servicemontører og andet personale som har brug for at tilgå eltavler og maskiner. Det ruster medarbejdere til arbejdssituationer, der kræver grundviden om risici ved arbejde nær spændingsførende dele.
Vores kursus er skræddersyet til jeres virksomhed og baseres på billedmateriale fra jer og information om de opgaver, som medarbejderne står overfor i hverdagen.
Deltagerne får kendskab til sikkert arbejde og regler vedrørende arbejde i nærheden af spændingsløse og spændingsførende elektriske installationer. På den måde kan de i en given arbejdssituation vurdere de lovmæssige og sikkerhedsmæssige aspekter i opgaven med hensyn til risici, personale og materiel.
Kurset sikrer, at medarbejderne har kendskab til hvilke opgaver, de må udføre i forbindelse med opgaver på elektriske installationer og anlæg, og hvilke der kræver, at de tilkalder en sagkyndig
Arbejde på maskiner eller anlæg kræver, at medarbejderne er instrueret. Arbejdstilsynet anbefaler, at man opdaterer sine medarbejdere iht. EN50110-1.
Skræddersyet kursus:
- Samtale/formøde, hvor underviseren spørger ind til arbejdsopgaver og situationer samt ønsket indhold
- Tilpasset 2-timers kursus udarbejdet på baggrund af formødet og evt. fremsendt billedmateriale
- Deltagerne kan efter kurset betragtes som ‘instrueret parsonale’ iht. EN 50110
- Efterfølgende kurser kan afholdes baseret på samme tilpasning
Selve kurset indeholder både en teoretisk del og en praktisk del. I den praktiske del går vi ud i produktionen og gennemgår udvalgte tavler eller arbejdssituationer.
Vi gør det interessant og relevant
Med praktiske øvelser, video og dialog sørger vi får at kurset er interessant og relevant. Deltagerne får et godt indblik i de risici, der er ved arbejde under og nær spændingsførende dele.
Vores kursus ‘Arbejd sikkert med El’ giver sikkerhed, når der arbejdes med el på maskiner. Kurset er altid tilpasset de arbejdsopgaver, som udføres i jeres virksomhed. Vi sætter fokus på mange af de fejl, der ofte forårsager alvorlige ulykker, og som fremover skal undgås.
Ønsker du også gennemgang af dine eltavler, så anbefaler vi vores Maskinsikkerhedspakke.
Ofte stillede spørgsmål om elsikkerhed for andre faggrupper
Hvorfor er det vigtigt at informere andre end elektrikerne om elsikkerhed?
Mange teknikere, servicemontører og produktionsmedarbejdere har ikke en elfaglig baggrund. Dermed har de ikke den grundlæggende viden om risici ved at omgås spændingsførende dele og de alvorlige følgevirkninger af at få stød.
Alligevel har mange af dem adgang til eltavler eller arbejder med at teste eller reparerer spændingsførende dele i deres hverdag.
Er der tale om arbejde på maskiner. er det vigtigt at følge Arbejdstilsynet Vejledning om ‘Sikker El på Maskiner’
Kan de så ikke bare få L-AUS-kursus?
Rigtig mange industrivirksomheder – og også vores kunder – har indtil nu valgt at gøre give deres tekniske medarbejdere et L-AUS kursus med jævne mellemrum. Og det er en god start!
Her er tre grunde til at du i stedet skal vælge et kursus i Arbejd sikkert med El:
- Et L-AUS-kursus er beregnet og tilrettelagt til elektrikere og andre elfagfolk. De har haft den grundlæggende uddannelse i arbejde under spænding, og som skal blot have deres viden genopfrisket jævnligt. Desuden arbejder de typisk på faste installationer.
- Kurset i Arbejd sikkert med El er lavet til personer uden elfaglig baggrund og starter helt fra bunden med at fortælle om de risici der er forbundet med at åbne en eltavle. Det gøres meget klart hvilke ting der forsvarligt kan udføres af en ‘instrueret person’ og hvilke opgaver, der ALTID kræver en sagkyndig person.
- Kurset fra ELsikkerhed baseres på et formøde med den ansvarlige leder, hvor der tales om deltagernes arbejdsopgaver og indhentes billeder af relevante eltavler o.lign. Denne viden bruges i kurset, som dermed bliver skræddersyet den enkelte virksomhed, og medarbejderne undervises i netop de situationer, som de står i til hverdag.
Hvad er prisen på et kursus i 'Arbejd sikkert med El'?
Vi giver en samlet pris på et kursus for op til 15 deltagere.
Prisen inkluderer både tilpasning, 2 timers kursus og kørsel – uanset hvor i landet det afholdes.
Når vi først én gang har skræddersyet kurset til din virksomhed, betaler du naturligvis ikke for tilpasningen igen.
Det bliver således billigere allerede fra kursus nr. 2. Kurset kan afholdes når du har brug for det – f.eks. hvis du får nye medarbejdere.
Bestil et tilbud på kursus i din virksomhed allerede i dag.
Kan man få tilskud til et kursus i 'Arbejd sikkert med El'?
Vores sikkerhedskurser er ikke godkendt som tilskudsberettiget AMU-kursus eller som medarbejder-selvvalgt kursus under IKUF og El-Branchens Kompetenceudviklingsfond.
I stedet får du et kursus i egen virksomhed og med indhold som er skræddersyet til jeres arbejdsopgaver og medarbejdernes baggrund, så de får det optimale udbytte og du højner sikkerheden i virksomheden.
Bestil et tilbud på kursus i din virksomhed allerede i dag.