Glade og tilfredse kunder
5/5
Glade og tilfredse kunder
4/5

HD 60364 – Grundkursus

Bliv opdateret på standarden HD 60364 og Installationsbekendtgørelsen.

Bliv opdateret i DS/HD 60364 og Installationsbekendtgørelsen

Med dette grundkursus i HD 60364 og Installationsbekendtgørelsen, som siden 1. juli 2019 har været de eneste gældende regler for elektriske installationer sammen med Elsikkerhedsloven, bliver du godt klædt på.

1. juli 2017 blev Stærkstrømsbekendtgørelsens afs. 6 erstattet af den internationale standard HD60364 med tillæg af Installationsbekendtgørelsen i BEK 1082. Desuden er afsnittet i SB6 om L-AUS erstattet af kravene i en separat standard kaldet EN 50110-1.

Lyder det langhåret og uoverskueligt?

ELsikkerhed har designet et kursus om de gældende elregler. Det vil give jer et overblik over, hvilke væsentlige ændringer, der er sket, og hvad det i praksis betyder for jer i hverdagen. Kurset afholdes i jeres virksomhed.

På 3 timer bliver I klædt på til at arbejde efter HD 60364.

Vi gør det interessant og relevant

Gennem billedeksempler, video og dialog bliver I opdaterede og godt rustet til at arbejde efter de nye regler i praksis.

Vores kurser er baseret på virkelige eksempler fra tilsyn og vi tilpasser indholdet til jeres hverdag, for at gøre det håndgribeligt og relevant.

Vi sætter fokus på faglig stolthed, kvalitet og elsikkerhed og sørger for, at I fremover kan udføre installationer lovmæssigt og sikkerhedsmæssigt korrekt.

3-timers-kurset indeholder:

  • Gennemgang af HD 60364 inkl. de væsentligste forskelle fra SB6
  • Dimensionering uden 75%-reglen
  • De danske særregler i Installationsbekendtgørelsen (BEK nr. 1082)

En dag med HD 60364

For dem, der ønsker at få det hele med og gå dybere ned i de enkelte afsnit af standardserien HD 60364, tilbyder ELsikkerhed et heldagskursus.

Læs mere om vores heldagskursus i HD60364

Ofte stillede spørgsmål om de nye elregler

Fra 1. juli 2019 måtte man ikke længere udføre nye elektriske installationer efter bestemmelserne i SB6. Indtil da var der en overgangsperiode, hvor det var tilladt selv at vælge om man følger de gamle regler i Stærkstrømsbekendtgørelsen eller man arbejdede efter den nye standard HD 60364.

Eneste gældende regler for elektriske installationer er nu Installationsbekendtgørelsen og HD 60364.

Så har du som mange andre Stærkstrømsbekendtgørelsen liggende i bogform, så må du finde noget andet at bruge den til, for den dur ikke længere som opslagsværk til udførelse af elektriske installationer.

Stærkstrømsbekendtgørelsen udkom oprindeligt i 2001 og erstattede ‘Elektriske Installationer’ fra 1993 som igen erstattede Stærkstrømsreglementet.

Du kan altid finde de vigtigste gældende regler på vores side om Lovgivning.

Udover, at der stilles en række lovkrav i Elsikkerhedsloven og Installationsbekendtgørelsen, som naturligvis SKAL følges, så vil der være penge at tjene. Nogle af ændringerne, der er kommet til med den nye standard betyder nemlig at nogle ting vil tage mere tid eller der skal bruges flere materialer, som i sidste ende betyder et mersalg for dig. F.eks. skal der efter de nye krav installeres 2 RCD’er i boliger.

75%-reglen var en gammel dansk særregel, som efter de flestes mening fungerede fint i mange år.

Efter lange diskussioner blev det i efteråret 2019 endelig afgjort, at reglen skulle udgå. Derfor var det fra 1. januar 2020 ikke længere tilladt at anvende 75%-reglen når man skal dimensionere eller udvide/ændre en installation.

Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet en erstatning for den gamle regel, som kan bruges i enkelte tilfælde, men dimensionering af nye installationer skal ske efter bestemmelserne i den nye standard HD 60364 som indeholder standarder for dimensionering af kabler, som skal udføres ved hver enkelt installation.

Læs mere på vores Viden Om-side

Vi kommer gerne ud til din virksomhed – uanset hvor i landet du ønsker kurset afholdt – lige fra Gedser til Skagen.

Vi har undervisere lokalt på både Sjælland, Fyn og i Jylland.

Vores virksomhedskurser er for op til 20 deltagere.

Men vi holder også en række åbne kurser – mest online – hvor du kan tilmelde op til 5 personer fra samme virksomhed.

Læs mere og tilmeld dig et åbent kursus i HD 60364 her.

Vi giver en samlet pris på et kursus for op til 20 deltagere. Fra helt ned til kr. 365,- pr. deltager får du et kursus som giver dig de relevante ændringer fra de gamle til de nye regler på bare 3 timer. Prisen gælder for op til 20 deltagere, og inkluderer ikke moms og kørsel. Prisen på vores åbne kurser ligger fra 795,- pr. deltager. Se mere og tilmeld dig kurser her.

Kan afholdes som onlinekursus

Dette kursus kan afholdes online. Indholdet er det samme. Kurset er kun for medarbejdere i jeres virksomhed, og der er fokus på interaktion og god tid til at stille spørgsmål. Undervisningen er live og alle deltagere logger på hjemmefra på enten pc, smartphone eller tablet via et direkte link.

Max 15 deltagere.

Praktiske oplysninger

Varighed
3 timer
Antal
Max 20 deltagere
Sted
I din virksomhed eller online
Glade og tilfredse kunder
4/5

Kundeudtalelser

Hvad siger kunderne om os?

"Vi har benyttet os af Elsikkerhed til opstart som autoriseret elinstallatør-virksomhed.
Da det var nyt for os med egen autorisation, fik vi hjælp til både opbygning af KLS samt en
kompetence-gennemgang i virksomheden.
Elsikkerhed har været utroligt behjælpelige og professionelle i deres håndtering af vores opstart."
Joachim Carlsen, Infrastructure Manager
Paper Bottle Co. A/S
"Vi har taget et aktivt valg om at bibeholde de årlige L-AUS kurser for at holde sikkerheden i medarbejdernes bevidsthed.
Vi har benyttet Elsikkerhed til vores kurser i både regler og sikkerhed i mange år. Elsikkerheds fleksibilitet og evne til hurtigt at tilpasse kursusprogrammet, så det bliver lokalt og nærværende, er helt afgørende for, at vores medarbejdere får det optimale ud af kurserne - hver gang.”
Lars Hartmann Rømer, Afdelingschef
CBRE Intego A/S
Installation & Service Midtjylland
"Hos Ege Carpets A/S i Herning er det altafgørende at vi undgår driftstop. Vi kan ikke vente en halv time på en elektriker, hvis sikringen går og en produktionslinje står stille. Her er det guld værd at operatøren er instrueret til selv at kunne tænde igen, og så vi er kørende. Kurserne fra Elsikkerhed giver operatørerne mere ejerskab og grundigt kendskab til netop deres maskine."
Jacob Mose Bjerg, Industrielektriker
Ege Carpets A/S
Indkøbskurv

Du er ved at bestille et tilbud på:

HD 60364 – Grundkursus

Luk

Tak for din forespørgsel

Du vil modtage et tilbud fra os så snart vi har behandlet din forespørgsel.

Vi sidder klar til at hjælpe 🙂

Skriv til os her og vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.

Så snart du sender os din besked accepterer du samtidig vores persondatapolitik
Har du spørgsmål?
Skriv til os her