Glade og tilfredse kunder
5/5
Glade og tilfredse kunder
4/5

Dimensionering i Boliger

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab.

Den nye genvej til komplet dimensionering

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Kurset afholdes i din virksomhed og går i dybden med kravene til dimensionering i boliger som skal følges, nu hvor den gamle Tabel 801a fra Stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 6 ikke længere er gyldig.
Overholder du de simple retningslinjer i vores dimensioneringsredskab, sikrer du dig at installationen opfylder de gældende regler.
Vigtigst af alt, så får du komplet dokumentation for installationer i boliger.

Nederst på siden kan du se, hvilke emner ‘Gør det Kort’ indeholder.

Kan afholdes på to måder:

  • Som enkeltkursus på 2,5 time
  • I forbindelse med Grundkursus i HD 60364 eller Opfølgningskursus i HD 60364, så det i alt bliver 4,5 time

Med vores ‘Gør det Kort’ og kurset i Boligdimensionering får du et opslagsværk der giver dig overblik over de nye regler for boliginstallationer.

Gør-det-Kort

Gør det Kort’ er vores nye og helt enkle redskab til dimensionering og dokumentation af elinstallationer i boliger efter standard-serien DS/HD 60364 og Installationsbekendtgørelsen.

Alle medarbejdere får udleveret et sæt ‘Gør det Kort’ efter kurset ’Dimensionering i Boliger’, hvor de bliver klædt godt på til at bruge denne vejledning, som giver et godt og enkelt overblik over de vigtigste ændringer indenfor dimensionering og installationer i boliger.

Desuden udleveres Installatørdokumentation, som indeholder mere dybdegående information og beregningsgrundlaget for hvert af emnerne i ‘Gør det Kort’.

‘Gør det Kort’ indeholder korte vejledninger til regler og krav indenfor:

  • Dimensionering af stikledning
  • Valg af tavlekomponenter
  • Dimensionering af gruppekabler ift. stiklednings tværsnit og forsikring
  • Installationsmetoder
  • Samlet fremføring
  • Jording
  • Beskyttende Potentialudligning
  • Områder med bad og bruser
  • Verifikation
  • Transientbeskyttelse
  • Materiel med højt strømforbrug
  • Udvendige installationer
  • Ladestander til elbil
  • Udvidelse og ændring af eksisterende installationer
  • Antal stikkontakter

Ofte stillede spørgsmål om dimensionering

75%-reglen kan ikke længere benyttes. Den udgik endeligt d. 1. januar 2020 efter lange diskussioner.

Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet en overgangsordning som erstatning for den gamle regel, som kan bruges i enkelte tilfælde.

Men dimensionering af nye installationer skal ske efter bestemmelserne i den nye standard HD 60364 som indeholder standarder for dimensionering af kabler, som skal udføres ved hver enkelt installation.

Læs mere på vores Viden side her

Vores boligdimensioneringsredskab udleveres kun i forbindelse med afholdes af kurset ’Dimensionering i Boliger’ i virksomheden, hvor medarbejdere får en gennemgang af brugen af denne vejledning, som består af et hoveddokument og et sæt simple vejledninger, som kaldes ”Gør det kort” til den udførende elektriker.

Det gør vi simpelthen for at sikre at vejledningen anvendes korrekt af medarbejderne, og så du kan være sikker på at din dokumentation for installationen efterfølgende er korrekt.

Vi kommer til dig uanset hvor i landet du ønsker kurset afholdt – lige fra København til Skagen.

Vi afholder kurser for op til 20 deltagere, men det er også muligt at bestille til flere deltagere. Dog synes vi dialogen bliver bedst og udbyttet størst, når vi ikke er mere end 20 på kurset.

Et kursus i Dimensionering i bolig kan afholdes på to måder:

  • Som enkeltstående kursus med grundig gennemgang af dimensionering iht. DS/HD 60364.
    Det varer 2,5 timer
  • Som tillæg til et af vores øvrige kurser, f.eks. Grundkursus i HD60364, som giver en introduktion til ændringerne som er kommet med DS/HD 60364 og Installationsbekendtgørelsen.
    Det varer 1,5 time + det andet kursus varighed (typisk 4-5 timer i alt). Kurserne skal afholdes i umiddelbar forlængelse af hinanden.

Vi giver en samlet pris på det kursus, du ønsker. Fra helt ned til kr. 195,- pr. deltager får du et kursus i dimensionering af kabler i boliger sammen med vores boligdimensioneringsvejledning og ‘Gør det kort’ udleveret til deltagerne.

Med i kursusprisen får du 1 stk Installatørdokumentation (beregningsgrundlag) og 5 sæt ‘Gør det kort’. Der beregnes som udgangspunkt 1 stk. beregningsgrundlag pr. virksomhed og 1 sæt ‘Gør det Kort’ pr. deltager.

Priserne på vores kurser gælder for op til 20 deltagere, og inkluderer ikke moms og kørsel.

Det er muligt at opgradere til den nye version af ‘Gør det Kort’ med et opdateringskursus. Det varer blot 1 time og kan afholdes i forlængelse af hvilket som helst af vores andre kurser.

Her får I en introduktion til den nye dimensioneringstilgang, der er anvendt i version 2 og til de nye emner, der er taget med.

Desuden får I udleveret 1 stk. Installatørdokumentation ver. 2 til virksomheden og 1 sæt ‘Gør det Kort’ ver. 2 til hver deltager.

Kontakt os for at høre mere om at opdatere til den nye version.

Kan afholdes som onlinekursus

Dette kursus kan afholdes online. Indholdet er det samme. Kurset er kun for medarbejdere i jeres virksomhed, og der er fokus på interaktion og god tid til at stille spørgsmål. Undervisningen er live og alle deltagere logger på hjemmefra på enten pc, smartphone eller tablet via et direkte link.

Max 15 deltagere.

Praktiske oplysninger

Varighed
Fra 2,5 time
Antal
Max 20 deltagere
Sted
I din virksomhed eller online
Glade og tilfredse kunder
5/5

Kundeudtalelser

Hvad siger kunderne om os?

"Efter vores kursus i Live Working med Elsikkerhed modtog jeg udelukkende positiv feedback fra medarbejderne, både af kursus, indhold, opgaver og af underviseren. De var meget tilfredse, og det er ikke altid nemt at imponere en flok smede, så stor ros herfra."
Per Christiansen, Service Manager
Frontmatec Kolding A/S
"Vi har taget et aktivt valg om at bibeholde de årlige L-AUS kurser for at holde sikkerheden i medarbejdernes bevidsthed.
Vi har benyttet Elsikkerhed til vores kurser i både regler og sikkerhed i mange år. Elsikkerheds fleksibilitet og evne til hurtigt at tilpasse kursusprogrammet, så det bliver lokalt og nærværende, er helt afgørende for, at vores medarbejdere får det optimale ud af kurserne - hver gang.”
Lars Hartmann Rømer, Afdelingschef
CBRE Teknisk Servicepartner A/S
Installation & Service Midtjylland
"Hos Ege Carpets A/S i Herning er det altafgørende at vi undgår driftstop. Vi kan ikke vente en halv time på en elektriker, hvis sikringen går og en produktionslinje står stille. Her er det guld værd at operatøren er instrueret til selv at kunne tænde igen, og så vi er kørende. Kurserne fra Elsikkerhed giver operatørerne mere ejerskab og grundigt kendskab til netop deres maskine."
Jacob Mose Bjerg, Industrielektriker
Ege Carpets A/S
Indkøbskurv

Du er ved at bestille et tilbud på:

Dimensionering i Boliger

Luk

Tak for din forespørgsel

Du vil modtage et tilbud fra os så snart vi har behandlet din forespørgsel.

Vi sidder klar til at hjælpe 🙂

Skriv til os her og vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.

Så snart du sender os din besked accepterer du samtidig vores persondatapolitik
Har du spørgsmål?
Skriv til os her