Grundkursus i arbejde under spænding for alle faggrupper
Dette kursus er for virksomheder, som vil have certifikat på medarbejdernes kompetencer, når de arbejder med lavspænding på elektriske anlæg i henhold til EN 50110-1.
Arbejdes der på maskiner eller anlæg, som ikke falder ind under Installationsbekendtgørelsen, så anbefaler Arbejdstilsynet, at man opdaterer sine medarbejdere iht. EN50110.
Et Live Working kursus er et godt grundkursus for alle faggrupper uanset baggrund.
Kurset sætter deltagerne i stand til at vurdere risikoen og undgå farer ved arbejde på eller nær ved spændingsførende dele.
Kurset varer 5-6 timer og afsluttes med en individuel kompetencevurdering.
”Efter vores kursus i Live Working modtog jeg udelukkende positiv feedback fra medarbejderne, både af kursus, indhold, opgaver og af underviseren. De var meget tilfredse, og det er ikke altid nemt at imponere en flok smede, så stor ros herfra.”
– Per Christiansen, Service Manager – Frontmatic Kolding A/S
Altid tilpasset jeres arbejdsopgaver
Gennem billedeksempler, video og dialog giver vi deltagerne et godt indblik i de lovmæssige bestemmelser i EN 50110-1 afs. 6.3.
Kursusindholdet baseres på faktiske eksempler fra den enkelte virksomhed og målrettes deltagernes arbejdsopgaver og kompetenceniveau, uanset om de må arbejde som ‘instruerede personer’ eller ‘sagkyndige’.
Efter gennemført kursus udleveres et certifikat, som indeholder en individuel kompetencevurdering, der angiver den enkelte deltagers niveau indenfor de teoretiske og praktiske emner, som er gennemgået på kurset.
Deltagerne opnår kompetenceniveauet ‘Sagkyndig’ eller ‘Instrueret’ indenfor de gennemgåede emner.
For at opnå et ’Live working certificate’ (iht. EN 50110-1) skal deltagerne gennemgå tre dele:
- En teoretisk del med indhold, der har fokus på at lære deltagerne at undgå de farer, som arbejde på eller nær ved spændingsførende dele kan medføre. Dette er baseret på den enkelte
virksomheds forretningsområder.- Wokshop med cases, som er udarbejdet med baggrund i arbejdssituationer fra deltagernes hverdag og praktiske øvelser, som er repræsentative for deres arbejdsopgaver.
Eventuelt besøg på anlæg eller produktion. Gruppearbejde og opsamling, som sætter fokus på elsikkerheden.- Deltagerne skal løbende besvare testspørgsmål, som er relateret til dagens undervisning.
Arbejder du udelukkende med faste installationer iht. Installationsbekendtgørelsen, så anbefaler vi et L-AUS kursus.