Glade og tilfredse kunder
5/5
Glade og tilfredse kunder
4/5

HD 60364 – Heldagskursus

Få en grundig opdatering med en hel dag om HD60364 og Installationsbekendtgørelsen.

En dag med DS/HD 60364

Dette kursus i HD60364 og Installationsbekendtgørelsen giver jer en grundig opdatering i jeres virksomhed.

Fra 1. juli 2019 kunne man ikke længere benytte Stærkstrømsbekendtgørelsen som regler for elektriske installationer. I stedet fik vi Installationsbekendtgørelsen og standardserien HD60364.

ELsikkerhed har designet et heldagskursus om de gældende regler til at give jer et overblik over, hvilke væsentlige ændringer, der er sket, og hvad det i praksis betyder i hverdagen.

Tilpasset jeres virksomhed

I får fokus på de emner, som er relevante i jeres virksomhed og hverdag, samtidig med, at I får et overblik over de væsentligste forskelle mellem Stærkstrømsbekendtgørelsen og HD60364.

Kurset kan vare fra 4-6 timer – vi tilpasser indholdet og varigheden efter jeres ønsker.

Vi gør det interessant og relevant

Gennem billedeksempler, video og dialog bliver I opdaterede og godt rustet til at arbejde efter DS/EN 60364 i praksis.

Vores kurser er baseret på virkelige eksempler fra tilsyn og vi tilpasser indholdet til jeres hverdag, for at gøre det håndgribeligt og relevant.

Vi sætter fokus på faglig stolthed, kvalitet og elsikkerhed og sørger for, at I fremover kan udføre installationer lovmæssigt og sikkerhedsmæssigt korrekt.

Heldagskurset indeholder:

  • Grundig gennemgang af HD 60364 med fokus på forskellene fra SB6
  • Installationsbekendtgørelsen (BEK nr. 1082)
  • Dimensionering uden 75%-reglen og dimensioneringseksempel efter HD 60364.
  • Uddybning af de enkelte afsnit i standarden efter jeres ønsker.
  • Særligt fokus på de ændringer, der har betydning for jeres hverdag.

HD 60364 på en halv dag

Ønsker I i stedet en kortere gennemgang af kravene i HD60364, anbefaler vi vores HD60364 Grundkursus. Læs mere om det her.

Ofte stillede spørgsmål om de nye elregler

Fra 1. juli 2019 måtte man ikke længere udføre nye elektriske installationer efter bestemmelserne i SB6. Indtil da var der en overgangsperiode, hvor det var tilladt selv at vælge om man følger de gamle regler i Stærkstrømsbekendtgørelsen eller man arbejdede efter den nye standard HD 60364.

Eneste gældende regler for elektriske installationer er nu Installationsbekendtgørelsen og HD 60364.

Så har du som mange andre Stærkstrømsbekendtgørelsen liggende i bogform, så må du finde noget andet at bruge den til, for den dur ikke længere som opslagsværk til udførelse af elektriske installationer.

Stærkstrømsbekendtgørelsen udkom oprindeligt i 2001 og erstattede ‘Elektriske Installationer’ fra 1993 som igen erstattede Stærkstrømsreglementet.

Du kan altid finde de vigtigste gældende regler på vores side om Lovgivning.

Udover, at der stilles en række lovkrav i Elsikkerhedsloven og Installationsbekendtgørelsen, som naturligvis SKAL følges, så vil der være penge at tjene. Nogle af ændringerne, der er kommet til med den nye standard betyder nemlig at nogle ting vil tage mere tid eller der skal bruges flere materialer, som i sidste ende betyder et mersalg for dig. F.eks. skal der efter de nye krav installeres 2 RCD’er i boliger.

75%-reglen var en gammel dansk særregel, som efter de flestes mening fungerede fint i mange år.

Efter lange diskussioner blev det i efteråret 2019 endelig afgjort, at reglen skulle udgå. Derfor var det fra 1. januar 2020 ikke længere tilladt at anvende 75%-reglen når man skal dimensionere eller udvide/ændre en installation.

Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet en erstatning for den gamle regel, som kan bruges i enkelte tilfælde, men dimensionering af nye installationer skal ske efter bestemmelserne i den nye standard HD 60364 som indeholder standarder for dimensionering af kabler, som skal udføres ved hver enkelt installation.

Læs mere på vores Viden Om-side

Vi kommer gerne ud til din virksomhed – uanset hvor i landet du ønsker kurset afholdt – lige fra Gedser til Skagen.

Vi har undervisere lokalt på både Sjælland, Fyn og i Jylland.

Vores virksomhedskurser er for op til 20 deltagere.

Men vi holder også en række åbne kurser – mest online – hvor du kan tilmelde op til 5 personer fra samme virksomhed.

Læs mere og tilmeld dig et åbent kursus i HD 60364 her.

Vi giver en samlet pris på et kursus for op til 20 deltagere. Fra helt ned til kr. 365,- pr. deltager får du et kursus som giver dig de relevante ændringer fra de gamle til de nye regler på bare 3 timer. Prisen gælder for op til 20 deltagere, og inkluderer ikke moms og kørsel. Prisen på vores åbne kurser ligger fra 795,- pr. deltager. Se mere og tilmeld dig kurser her.

Kan afholdes som onlinekursus

Dette kursus kan afholdes online. Indholdet er det samme. Kurset er kun for medarbejdere i jeres virksomhed, og der er fokus på interaktion og god tid til at stille spørgsmål. Undervisningen er live og alle deltagere logger på hjemmefra på enten pc, smartphone eller tablet via et direkte link.

Max 15 deltagere.

Praktiske oplysninger

Varighed
4-6 timer
Antal
Max 20 deltagere
Sted
I din virksomhed eller online
Glade og tilfredse kunder
5/5

Kundeudtalelser

Hvad siger kunderne om os?

"Efter vores kursus i Live Working med Elsikkerhed modtog jeg udelukkende positiv feedback fra medarbejderne, både af kursus, indhold, opgaver og af underviseren. De var meget tilfredse, og det er ikke altid nemt at imponere en flok smede, så stor ros herfra."
Per Christiansen, Service Manager
Frontmatec Kolding A/S
"Vi har taget et aktivt valg om at bibeholde de årlige L-AUS kurser for at holde sikkerheden i medarbejdernes bevidsthed.
Vi har benyttet Elsikkerhed til vores kurser i både regler og sikkerhed i mange år. Elsikkerheds fleksibilitet og evne til hurtigt at tilpasse kursusprogrammet, så det bliver lokalt og nærværende, er helt afgørende for, at vores medarbejdere får det optimale ud af kurserne - hver gang.”
Lars Hartmann Rømer, Afdelingschef
CBRE Teknisk Servicepartner A/S
Installation & Service Midtjylland
"Hos Ege Carpets A/S i Herning er det altafgørende at vi undgår driftstop. Vi kan ikke vente en halv time på en elektriker, hvis sikringen går og en produktionslinje står stille. Her er det guld værd at operatøren er instrueret til selv at kunne tænde igen, og så vi er kørende. Kurserne fra Elsikkerhed giver operatørerne mere ejerskab og grundigt kendskab til netop deres maskine."
Jacob Mose Bjerg, Industrielektriker
Ege Carpets A/S
Indkøbskurv

Du er ved at bestille et tilbud på:

HD 60364 – Heldagskursus

Luk

Tak for din forespørgsel

Du vil modtage et tilbud fra os så snart vi har behandlet din forespørgsel.

Vi sidder klar til at hjælpe 🙂

Skriv til os her og vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.

Så snart du sender os din besked accepterer du samtidig vores persondatapolitik
Har du spørgsmål?
Skriv til os her