• Husk forbindelse til udsatte dele

kontakt_ikon_web125px

Potentialudligning: Husk fuld forbindelse i ALT armering.

Dansk Standards udvalg S564 for elektriske installationer har udgivet en vejledning der omhandler udsatte dele. D.v.s. at metallisk armerede betonkonstruktioner i eller under jordniveau kan forårsage en farligt potentialeforskel, og derfor skal de indgå i bygningens beskyttende potentialudligning. Såfremt en bygningskonstruktion ikke forbindes til bygningens beskyttende potentialudligning, må den ikke kunne indføre en farlig potentialeforskel. Dette skal eftervises ved en risikovurdering og/eller ved måling.

Men hvad betyder det i praksis?

For at være sikker på, at opfylde vejledningen kan man helt kort sørge for at ALT armering er forbundet indbyrdes med klemmer, svejset sammen eller på anden måde forbundet, så det danner en pålidelig og varig forbindelse.

Det gælder ved armeringsjern i f.eks. en bolig, som nu ikke kun skal forbindes i baderum, men skal forbindes elektrisk i hele boligen.

Det får også betydning for byggeri med præfabrikerede betonelementer til placering i eller under jordniveau, for disse skal nu udføres med indbyrdes forbundet metalarmering og mulighed for tilslutning af potentialudligningsforbindelse, f.eks. ved en udsparing i elementet.

Læs hele vejledningen fra S564

  • Tilbage

  • Elsikkerhed_Logo_RGB

    ELsikkerhed er en kursus- og konsulentvirksomhed, der formidler kendskabet til sikkerhed og de nye standarder for elinstallationer på en enkel og interessant måde. Vi skærer alt det overflødige væk, så vi bliver din kontakt til relevant viden.

  • Elsikkerhed_Logo_RGB

  • ELsikkerhed er en kursus- og konsulent- virksomhed, der formidler kendskabet til sikkerhed og de nye standarder for elinstallationer på en enkel og interessant måde. Vi skærer alt det overflødige væk, så vi bliver din kontakt til relevant viden.

Scroll to Top