• Vælg den rigtige beskyttelse - Få helt styr på de nye betegnelser

kontakt_ikon_web125px

Vælg den rigtige beskyttelse - Få helt styr på de nye betegnelser

25% af alle brande skyldes elektriske installationer.

Blandt andet derfor er beskyttelse mod fejl så vigtigt!I HD 60364 er betegnelserne, når man taler om fejlstrømsbeskyttelse, ændret i forhold til tidligere.

Før talte vi om Beskyttelse mod direkte berøring(BDB), HPFI og lysgrupper, men i den nye standard bruges de betegnelser ikke længere. Her får du et overblik over nogle af de nye betegnelser, og hvad de betyder:

SB6 vs. HD 60364

Beskyttelse mod direkte berøring (BDB) --> Grundbeskyttelse

Beskyttelse mod indirekte berøring (BIB) --> Fejlbeskyttelse

HFI/HPFI  (Fejlstrømsafbryder) --> RCD

Lysgrupper --> Grupper

Hvilken type beskyttelse skal jeg vælge?

Der er flere typer af fejlstrømsbeskyttelse. Nogle er gamle kendinge, som RCD - det der tidligere hed HFI/HPFI, men der er også kommet nye typer til.
For eksempel en såkaldt gnistdetektor - også kaldet AFD. Den er beskrevet i den nye standard 60364 og er allerede et krav i Tyskland som beskyttelse for installationer i soverum samt i daginstitutioner.

Beskyttelse mod overspænding i installationen er også ét af de nye krav - såkaldt transientbeskyttelse, som vi tidligere har skrevet om her i nyhedsbrevet. Det er et krav for så godt som alle nye installationer.

Når du vælger fejlstrømsbeskyttelse skal du først og fremmest vurdere belastningstypen på installationen og derpå vælge den automatiske afbrydelse som passer til installationens belastning.
Eksempel: Har du et rum med mange fladskærme, vil det typisk kræve to eller flere RCD'er.

Husk at det i boliger allerede er et krav med to RCD'er!

Her kan du se hvad de forskellige automatiske afbrydere kaldes:

Kilde: HD 60364-531-32

  • Tilbage

  • Elsikkerhed_Logo_RGB

    ELsikkerhed er en kursus- og konsulentvirksomhed, der formidler kendskabet til sikkerhed og de nye standarder for elinstallationer på en enkel og interessant måde. Vi skærer alt det overflødige væk, så vi bliver din kontakt til relevant viden.

  • Elsikkerhed_Logo_RGB

  • ELsikkerhed er en kursus- og konsulent- virksomhed, der formidler kendskabet til sikkerhed og de nye standarder for elinstallationer på en enkel og interessant måde. Vi skærer alt det overflødige væk, så vi bliver din kontakt til relevant viden.

Scroll to Top